Vaccinatie

Voor alle vragen over het nog verkrijgen van een afspraak voor het Covid vaccin kan u terecht op het nummer 03/201 50 40 voor de regio Voorkempen en op het nummer 03/435 95 55 voor de regio Antwerpen, en dit elke werkdag van 9u00 tot 13u00.

In onderstaande link kan u terecht voor al uw Covid vragen. Neem alvast de app itsme of uw e-ID kaart met kaartlezer bij de hand.

Vertrekt u op reis naar het buitenland en heeft u een Covidtest nodig?

Je kan een code opvragen voor een gratis test op de website www.mijngezondheid.be of www.mijnburgerprofiel.be

Hier kan je op inloggen met de app itsme, of met uw e-ID en kaartlezer.

Werking itsme : www.itsme.be

Iedereen die nog niet de kans heeft gehad om zich volledig te laten vaccineren heeft recht op 2 gratis testen.

Let op! Deze code is maximum 10 dagen geldig.

Waar kan je terecht voor deze testen?

Er zijn  verschillende testpunten van UZA: www.uza.be/TravelTest

Labo’s:

-Bij AML kan je een afspraak maken via www.mijngezondheid.be

– Bij CMA kan je een afspraak maken via deze link: www.cma.be/nl/covid-19

– Bij Instituut Voor Tropische Geneeskunde kan je een afspraak maken op het nummer 03/247 66 66.

-Bij  SWAB LAB van het Middelheim ziekenhuis kan je telefonisch een afspraak maken op het nummer: 03/280 48 36.

Je kan ook een afspraak maken in het testcentrum van Brussels Airport, hier kan u 24/7 terecht.

In het test centrum Voorkempen, aan het ziekenhuis in Malle kan u vanaf 15-10-2021 enkel nog terecht voor symptomatische testen of hoogrisico contact testen. Dus niet voor reizen of evenementen.

Hoe werkt het Covid Certificaat?

Alle informatie over het Covid certificaat: www.vlaanderen.be/covid-certificaat

Je kan dit certificaat ook digitaal meenemen op de app CovidSafeBE. Dit is een heel gebruiksvriendelijke app waarin je Covid vaccinatie gegevens komen, je recente resultaten van CPR testen en bewijs van Recente Covid besmetting. Hoe u deze app gebruikt vindt u in deze link: www.covidsafe.be

Wanneer u ziek bent.

Wanneer u last heeft van verkoudheidssymptomen, hoest, koorts, grieperig gevoel, spierpijn, kortademigheid, druk of pijn de borst, verlies van reuk of smaak neem dan steeds telefonisch contact met ons op het nummer 03/500 08 78. 

U kan voor Covidsymptomen ook een zelfevaluatie doen via www.mijngezondheid.be. Wanneer u nadien op advies klikt, kan u, indien nodig, een CTPC-code aanvragen waarmee u zelf online een afspraak kan maken voor een PCR test. Dit is enkel voor patiënten die symptomen hebben, niet voor mensen die een hoogrisico contact hadden of voor evenementen of reizen.

Na 19u. en voor 7u. op werkdagen of in het weekend en op feestdagen met de huisartsenwachtpost Voorkempen op het nummer 0900/100 05 (Schilde en Oelegem) of 0900/105 12 (Schoten, Sint-Job).

Hoe kan je zelf een afspraak maken om een Covid test te laten doen? Dit staat uitgelegd in onderstaande link: A4 aanmelding test via code_V2.pdf (917 kB)